În perioada 22 decembrie - 8 ianuarie beneficiați de un discount de 20% la toate produsele! Discountul se aplică automat la finalizarea comenzii.

Caută
Închideți această casetă de căutare.

REABILITAREA UNUI SINGUR ELEMENT ÎN POZIȚIA 4.6 CU UN IMPLANT PRAMA

Andreoni D.
Andreoni D.

A absolvit medicina dentară la Milano în 1986. Din 1993 până în 2016 a lucrat ca îndrumător și lector, predând activități clinice de protezare dentară și implantologie în cadrul cursului de licență în stomatologie de la Universitatea din Milano, Clinica stomatologică IRCCS Fondazione Cà Granda. Membru activ al Academiei Italiene de Stomatologie Protetică.
 Cabinet privat referat la implant-protetică și protetică-restaurativă în Vimercate (MB) și Milano.

Acest raport de caz prezintă un rezultat clinic obținut cu o nouă morfologie de implant. Caracteristicile acestui nou sistem de implanturi îl diferențiază de altele, în primul rând datorită poziționării net extracrestale a conexiunii bont-implant și morfologiei gâtului cu o zonă de finisare verticală.

Cicatrizarea transgingivală a implantului permite evitarea unei a doua intervenții chirurgicale pentru descoperirea implantului. Țesuturile mucoasei periimplantare se vindecă în jurul suprafeței de titan prelucrat a gâtului implantului. Aceste țesuturi nu mai trebuie să fie stimulate în timpul diferitelor faze protetice, ceea ce face posibilă eliminarea unora dintre modificările marginii osoase cauzate de operațiile repetate de înșurubare și deșurubare a componentelor protetice.

În plus, prin îndepărtarea spațiului implant-pilier de creasta osoasă marginală, se elimină resorbția osoasă periimplantară care apare întotdeauna în metodele implantare în care acest spațiu se află la nivelul marginii osoase.

Zona de finisare verticală a complexului pilon-gât de implant permite ca morfologia de emergență a coroanei protetice să fie utilizată pentru a ghida țesuturile moi și pentru a le adapta la anatomia sa. În plus, efectul de ferulă care poate fi obținut prin acoperirea nu numai a abutmentului, ci și a gâtului implantului cu coroana protetică ar putea reduce posibilitatea apariției unor complicații biomecanice precum slăbirea sau ruperea șurubului de postament.

Rezultatul clinic a părut a fi pozitiv, atât din punct de vedere funcțional, cât și în ceea ce privește integrarea coroanei protetice cu țesuturile înconjurătoare.

Derulați până sus