În perioada 22 decembrie - 8 ianuarie beneficiați de un discount de 20% la toate produsele! Discountul se aplică automat la finalizarea comenzii.

Caută
Închideți această casetă de căutare.

REABILITAREA PROTETICĂ COMPLEXĂ A MAXILARULUI SUPERIOR CU UTILIZAREA COMPONENTELOR PAD ȘI A PROTEZEI FINALE CU UN DISPOZITIV DIN ZIRCONIU MONOLITIC ȘI CERAMICĂ

Petrocchi S., Belletti M.
Petrocchi S.

Masterat cu mențiune în medicină la Universitatea din Bologna Post-universitar în implantologie, specializare în chirurgie orală, cursuri anuale de chirurgie osoasă pe pacienți (Prof. Vercellotti), curs avansat de regenerare osoasă (Prof. Simion), curs anual de parodontologie și chirurgie estetică mucogingivală (Prof. Zucchelli), curs anual de osteointegrare și chirurgie avansată (Dr. Testori), curs anual de implantologie și chirurgie regenerativă (Dr. Abundo), curs anual de gestionare a țesuturilor moi (Dr. Tinti).

Belletti M.

Tehnician dentar, proprietar de laborator din 1985. Numeroase cursuri în Italia și în străinătate, cu o atenție deosebită pentru cursurile dedicate proteticii implantare, chiar și în Live Surgery.

În ultimii ani, proteza implantară post-extracțională cu încărcare imediată a devenit din ce în ce mai mult alegerea principală pentru restaurarea protetică a cazurilor complexe, inclusiv în maxilarul superior atrofic, folosind osul premaxilar cu implanturi lungi și componente angulate care permit evitarea unor strategii chirurgicale mai complexe (sinus lift), rămânând astfel în sfera chirurgiei mai puțin invazive. Datorită cercetării științifice dentare, producătorii de implanturi au pus pe piață componente implantologice din ce în ce mai evoluate care oferă posibilitatea realizării de proteze provizorii imediate într-un timp mai scurt. 

Cererea tot mai mare de aspect estetic asociat cu funcționalitatea ne determină să folosim materiale de ultimă generație, cum ar fi oxidul de zirconiu, care este folosit din ce în ce mai mult ca material alternativ pentru construirea de proteze biocompatibile, care rămân stabile în timp și au o valoare estetică ridicată. A fost realizată o proteză circulară înșurubată cu finisaj estetic roz din zirconiu monolit și ceramică. 

Cazul clinic analizat se referă la un pacient de sex masculin în vârstă de 62 de ani, afectat de parodontită cronică evolutivă cu edentație multiplă, fumător, cu episoade recurente de inflamație acută de abces, care a solicitat reabilitarea arcadei superioare, cu refacere funcțională și estetică (foto 1). Pe arcada superioară, pacientul purta un stâlp provizoriu fix din aliaj acrilic, cimentat pe dinții rămași care erau în mare parte iremediabil compromiși, cu defecte osoase multiple și extinse.

Examenul radiografic OPT (foto 2) a arătat că exista încă o cantitate bună de os în premaxilar, astfel încât am putut alege o soluție implantare post-extracțională cu încărcare imediată, folosind implanturi lungi (18 mm) angulate la 30 de grade la cele două capete. Examinarea 3D a arătat în mod clar prezența unor volume osoase adecvate, în ciuda prezenței unor defecte osoase extinse legate de parodontită. 

Operația a fost efectuată cu o incizie intrasulculară de la șaisprezece la douăzeci și șase cu detașarea a două lambouri cu grosime totală (foto 3); extracțiile au fost efectuate urmate de curățarea cavităților alveolare și a conținutului inflamator chistic al acestora cu remodelarea crestelor alveolare (foto 4). 

Au fost inserate șase dispozitive de fixare, dintre care două cu un unghi de 30 de grade la capete, având grijă să se subpregătească situsul pentru a putea utiliza cupluri de inserție ridicate; au fost poziționate P.A.D. și transferurile și s-a luat amprenta intraoperatorie în ghips pentru construirea protezei înșurubate cu încărcare imediată.

REABILITAREA PROTETICĂ COMPLEXĂ A MAXILARULUI SUPERIOR CU UTILIZAREA COMPONENTELOR PAD ȘI A PROTEZEI FINALE CU UN DISPOZITIV DIN ZIRCONIU MONOLITIC ȘI CERAMICĂ
Derulați până sus