Syra

IMPLANTUL SYRA SI EXPERTIZA ECHIPEI SYRA 

DOWNLOAD

Sistemul de implanturi Syra ofera o gama variata de morfologii ceea ce ii confera versatilitate foarte mare: Syra, Syra SL si Syra Short.

Implanturile Syra au fost proiectate pentru a fi extrem de versatile, mai ales pentru protocoalele de reabilitare full-arch (arcada completa). Morfologia lor conica cu o crestere a unghiului in sectiunea coronara permite obtinerea unei stabilitati primare excelente, un avantaj cert pentru incarcarea imediata. Hexagonul extern combină niveluri ridicate ale performantei endoosoase cu montarea usoara a protezei, fapt deosebit de apreciat de catre specialisti.

Chiar si in cazurile de edentatie unica, cu spatiu intraradicular limitat, implanturile Syra permit o pozitionare optima datorita formei lor cu radacina conica accentuata.

Syra Short este un implant cu lungime redusa, conceput special pentru a oferi o solutie in cazurile in care inaltimea osului este limitata. Acest implant combina caracteristicile versatilitatii implanturilor Syra normale, cu o ajustare  a lungimilor lor, pentru a asigura stabilizarea in faza chirurgicala, in protocoale de reabilitare full-arch, in ciuda densitatii osoase scazute, optimizand si nivelul de stabilitate primara.

Pasul filetului implanturilor Syra are o adancime constanta de-a lungul intregului corp, pastrandu-si profilul extern conic. Aceast fapt permite inserarea implantului chiar si in cazul in care volumele osoase dintre radacinile dintilor adiacenti ar impiedica utilizarea morfologiilor mai largi.

Implanturile Syra SL au o geometrie nucleica conica si un profil exterior cilindric, constant pe toata lungimea implantului.
Aceasta inseamna ca spre varf, filetul este mult mai accentuat. Capacitatea mare de taiere a spirei spre varf este, prin urmare, completata de un filet coronar mai gros, care compacteaza progresiv osul peri-implantar si garanteaza o stabilitate mare. Morfologia rezultata este indicata in procedurile post-extractie si in cazurile de compactare osoasa scazuta.

Implanturile Syra Short se caracterizeaza prin geometria conica, specifica si implanturilor Syra, si prin conexiunea cu hexagon extern, indicata in special in cazul reabilitarilor full-arch sau in cazul edentatiilor multiple. Implanturile Syra Short au suprafata ZirTi. In jurul platformei de conectare este prezent o suprafata supusa unui tratament special prin care se obtine o micro-liniere pentru a garanta sigiliul protetic.
Pasul filetului este constant si este de 0,75 mm. Varful este triunghiular, iar adancimea spirelor este variabila, de la 0,30 coronar, la 0,70 mm in partea apicala. In acest fel, contactul cu cheagul este optimizat si stabilitatea implantului este optimizata.

Suprafata gatului implanturilor Syra, Syra SL si Syra Magnum, pentru o inaltime de 1,00 mm este supusa tratamentului UTM ceea ce are ca rezultat obtinerea unei micro-linieri. Gatul Syra, Syra SL si Syra Magnum depaseste conicitatea partii nucleale, iar acest lucru permite cresterea stabilitatii coronare daca implantul este plasat in juxtapunere. Unghiul de deschidere variaza in functie de diametrul implantului.

PLATFORMA DE CONECTARE

 

Data fiind diferitele unghiuri, gatul implantului cu un diametru de 3,80 mm se largeste pana la 4,10 mm, permitand utilizarea aceleiasi proteze pe toate diametrele implantului.
Pentru implanturile cu diametrul de 5,00 mm, in care platforma protetica atinge si 5,00 mm, este posibila montarea atat a protezei cu platforma de 4,10 mm, cat si a celei realizate pe masura(cu exceptia, desigur, a implanturilor Syra Magnum, care in ciuda unui diametru de 5,00 mm au un hexagon de conectare diferit si, prin urmare, este nevoie de o linie protetica dedicata).
Conexiunea implanturilor Syra si Syra SL consta dintr-un hexagon standard de 2,70 mm, inaltime 0,70 mm si filet M 2,0. Conexiunea implanturilor Syra Magnum consta dintr-un hexagon supradimensionat, de 3,50 mm, cu inaltimea de 1,50 mm si filetare M 3.0.
Linia protetica SKIN, de culoare roz, a fost proiectata pentru a fi compatibila cu toate sistemele sistemului Syra si Syra SL (exclusiv Syra Magnum).

Sigiliul CONTRACONE este prezent si in cazul implanturilor Syra, la fel ca si pentru toate celelalte sisteme Sweden&Martina.
Sigiliul periferic este posibil prin prelucrarea speciala micromecanica Sweden&Martina care creeaza o usoara conicitate atat la nivelul marginii coronare a implantului, cat si la nivelul marginii bontului  de sprijin; in acest fel se creeaza o bariera care limiteaza infiltrarea bacteriilor si inflamarea tesuturilor peri-implantare.

LINIA PROTETICA SKIN

O linie protetica anodizata roz a fost special conceputa pentru implanturile Syra, Syra SL si Syra Short pentru a asigura mimetismul protetic chiar si in prezenta unei gingii subtiri. Testele realizate la Universitatea din Padova au aratat ca prin anodizare se previne aderenta placii bacteriene. In schimb, se creste rezistenta la abraziune cauzata de manevrele zilnice de igiena, mentinand culoarea roz in timp. Acest tratament anodic a fost aplicat in prezent si bonturilor de vindecare transmucosale, P.A.D., bonturi drepte, angulate si cu atasament prin bila.