Prama

IMPLANTUL PRAMA SI TEHNICA B.O.P.T. 

DOWNLOAD

BE UNIQUE BE PRAMA

Sistemul Prama a fost dezvoltat in colaborare cu dr. Ignazio Loi, transferand conceptele tehnicii B.O.P.T. (Biologically Oriented Preparation Technique), de la protezarea pe dinti naturali la protezarea pe implanturi.

Morfologie intraosoasa

 

Implantul Prama este disponibil in doua versiuni:

standard, cu o morfologie cilindrica, fiind rezultatul a peste 15 ani de experienta clinica, adecvat pentru ambele arcade, datorita stabilitatii sale de exceptie si usurintei inserarii, de exemplu, in mandibula. Varful autofiletant confera o mare capacitate de penetrare si o stabilitate primara excelenta;
RF („Root Form”), cu o morfologie conica studiata special pentru maxilar si pentru un os slab mineralizat in care implantul PRAMA RF poate obtine stabilitatea maxima, datorita structurii sale. Varful rotunjit al implanturilor Prama RF le face potrivite si in sinus lifting.

3 diametre, 1 conexiune

 

Implantul Prama este disponibil avand diametre intra-osoase de 3,80 mm, 4,25 mm si 5,00 mm; diametrul conexiunii este intotdeauna 3,40 mm: in acest fel, managementul componentelor protetice este usor si optimizat. Curba hiperbolica a gatului are dimensiuni diferite, in functie de diametrul implantului, permitand in acest fel sa aiba intotdeauna un diametru de conectare de 3,40 mm.

Gatul Prama 

 

Gatul intramucos al implantului Prama se caracterizeaza printr-o parte cilindrica de 0,80 mm inaltime si o portiune hiperbolica, inalta de 2.00 mm, special conceputa pentru a garanta o continuitate cu corpul implantului. Absenta discontinuitatii ofera gingiei posibilitatea de a adera la titan fara niciun obstacol si de a realiza profilul de adaptare stabilit de protetician. Culoarea galben-auriu a gatului Prama este extrem de mimetica atat sub tesuturile moi, cat si sub materialele translucide utilizate in implantoproteza.

Conexiunea COLLEX 

 

Implanturile Prama au conexiunea COLLEX, caracteristica si sistemelor Premium Kohno si Shelta. Prezenta gulerului de sprijin protetic, pozitionat in partea interioara a conexiunii, garanteaza o stabilitate protetica mare si permite conectarea implantului prin intermediul driverelor brevetate Easy Insert, pentru o insertie sigura in sit, cu tehnica fara mountless.

Sigiliul CONTRACONE

De asemenea, implanturile Prama, la fel ca toate celelalte implanturi  Sweden&Martina, au sigiliul CONTRACONE. Aceasta garnitura periferica creeaza o bariera mecanica ce asigura un sigiliu periferic in masura sa limiteze accesul bacteriilor si sa previna inflamarea tesuturilor peri-implantare.

Procedura chirurgicala mountless 

Implanturile Prama nu necesita un dispozitiv de montare in conexiune, deoarece pot fi inserate direct cu ajutorul unor drivere practice Easy Insert, concepute pentru a garanta o prindere sigura, pentru a preveni deformarile la conexiuni si, in acelasi timp, pentru a permite indepartarea usoara din partea interna a conexiune implantului. Utilizarea acestor drivere usureaza procedura chirurgicala de insertie.

Noile bonturi de vindecare Prama IN

 

Bonturile de vindecare Prama IN sunt concepute pentru a inchide subgingival la nivelul gatului implantului, augmentang tesuturile moi in timpul vindecarii lor, astfel incat sa ramana un spatiu adecvat pentru introducerea componentelor protetice, evitand durerea si discomfortul pacientul in timpul incarcarii protetice.
Implanturile sunt disponibile in diferite dimensiuni transgingivale, in titan, anodizate ca si gatul implantului; in caz contrar, exista versiunea care poate fi modificata direct la scaun, in functie de exigente.

Bonturile protetice Full Head

 

Bonturile protetice dedicate implanturilor Prama drepte si angulate, sunt caracterizate prin tehnologia Full Head: capul surubului, de fapt, este plin si prezinta un volum total cu dimensiuni reduse in comparatie cu un bont protetic standard. Capul surubului prezinta un suport conic care imbunatateste strangerea protetica fara a impiedica posibila indepartare a acestuia. Kitul chirurgical Prama contine si instrumente speciale pentru bonturile cu surub Full Head.

Bonturi Pre-made  pentru protocolul de cimentare cu tehnica B.O.P.T.

 

Bonturile prefabricate Prama drepte si angulate au fost concepute impreuna cu cele cu surub Full Head. Mai mult, este disponibil un surub cu cap de sprijin conic si ghidaj hexagonal intern, util in caz de reducere a bonturilor pre-made, ce nu lasa spatiul rezidual in jurul capului surubului in sine. Aceste bonturi au fost concepute pentru a garanta continuitatea cu gatul hiperbolic intramucos Prama.

Suprafete

 

Implanturile Prama si Prama RF sunt disponibile cu suprafata ZirTi, avand gatul intramucos UTM (Ultrathin Threaded Microsurface), supus unui proces de pasivizare controlat special care ii confera o culoare galben-auriu, iar suprafata corpul endosos al implantului este tratata ZirTi.

3.0 Dynamic Abutment®

3.0 Dynamic Abutment® este un sistem unic si exclusiv care a revolutionat domeniul implantologiei orale si reprezinta o adevarata alternativa la bonturile angulate din titan si la matritele individuale realizate de tehnician. Este compus  din doua parti interconectate intr-un un cot care functioneaza ca o articulatie. Sistemul Dynamic Abutment® poate corecta orice problema de angulatie cu precizie milimetrica pana la 28º, cu deplină libertate de miscare.

VIDEOS