Magnetic Mallet

DOWNLOAD

Magnetic Mallet este un instrument inovator pentru chirurgia dentara si implantara, folosit in mod special, in ridicarea sinusului, in protocoale de compactare osoasa si split crest vertical si orizontal si, in general, in toate cazurile in care este utilizat in mod normal ciocanul chirurgical.
Dispozitivul foloseste impactul electromagnetic, ceea ce permite o forta de impact de intensitate ridicata si scurta, cum ar fi obtinerea unei deformari plastice a osului, dar fara a se raspandi in craniu, așa cum se intampla de obicei cu loviturile ciocanului chirurgical. In acest fel, utilizarea Magnetic Mallet previne asa-numitul “benign paroxysmal vertigo syndrome”, adica simptomul postoperator de natura vertiginoasa.

Cele 4 intensitati diferite de lucru oferite de instrument permit chirurgului sa moduleze forta in functie de tipul de operatie si os, adoptand cu o marja de siguranta si precizie mai mari. Mai mult, intensitatile prestabilite permit o repetabilitate a protocoalelor care este foarte dificil sau chiar imposibil de realizat cu instrumente manuale.

Instrumentul de mana ergonomic al Magnetic Mallet poate fi utilizat cu o singura mana, iar impulsurile sunt aplicate cu o pedala de control, lasand cealalta mana libera, permitand o vizibilitate mai mare a campului de operare.

Numerosii clinicieni care au adoptat deja Magnetic Mallet in practica zilnica vorbesc despre o precizie extrema in cazul expandarii osoase. De fapt, un os slab mineralizat in interior, datorita naturii sale, de obicei, deviaza calea osteotomului manual atunci cand se trece de la o interfata la alta. In plus, aceeasi dinamica a ciocanului chirurgical transmite uneori forte osteotomului care pot provoca schimbari accidentale ale axei ce pot fi dificil de gestionat.

INSTRUMENTAR MANUAL PENTRU INDEPARTAREA COROANEI

Kit-ul va permite sa abordati numeroasele si variatele arii de aplicabilitate pentru care instrumentul a fost dezvoltat. Exista si kiturile separate ce contin 3 instrumente pentru indepartarea coroanelor, kit de 10 osteotoame ( 5 drepte, 5 curbe) kit de 10 extractoare (5 drepte, 5 curbe), kitul ridge-split ( 5 drepte, 5 curbe).

VIDEOS