M.I.S.E. EVO

SISTEM DE FREZE SI STOPPERE PENTRU SINUS LIFTING

DOWNLOAD

M.I.S.E. EVO este un sistem de freze si stoppere care permite ridicarea atraumatica si treptata a sinusului maxilar pana la o inaltime de 5-10 mm fata de situatia initiala, cu o tehnica simpla, rapida si sigura, suficient de standardizata pentru o rata foarte mare de succes.

In comparatie cu alte tehnici care permit inserarea unui singur implant, M.I.S.E. EVO poate fi utilizat pentru a insera implanturi a caror latime corespunde diametrului frezelor sistemului.

Avantajul enorm comparativ cu tehnicile traditionale cu osteotoame este dat de utilizarea unor stoppere de adancime, care permit o ridicare treptata si perfect predictibila (progresie de 1 mm) a membranei Schneider, pastrand-o integral si minimizand disconfortul pentru pacient, prevenind sindromul de vertij paroxistic benign, care este de obicei indus de folosirea ciocanului chirurgical.

Frezele, ca elemente principale ale sistemului, au un design al varfurilor conceput special pentru diferitele faze ale protocolului M.I.S.E:

  • primele freze clasice, cilindrice, au scopul de a crea lacasul preliminar;
  • freze Chamfered, cu varful plat, reusesc sa deformeze podeaua sinusala si sa o sparga daca este suficient de subtire;
  • freze Break up, dupa cum sugereaza si numele, ideale pentru ruperea podelei sinusului atunci cand este groasa sau foarte rigida;
  • cele trei freze rotunjite, cu varful rotund si fara taiere, permit modificarea sitului implantar si aducerea progresiva a acestuia la diametre mai mari pentru a permite introducerea implanturilor pana la 5.00mm. Aceste freze pot fi recunoscute datorita inelelor colorate plasate la baza, care urmeaza un cod de culoare precis pentru a ghida secventa de utilizare.

Cele doua instrumente manuale incluse in kit au un total de 3 varfuri de tip plugger, cu diametre diferite, ce prezinta o cavitate care va permite impingerea materialului de umplere sub membrana Schneider fara a o compacta excesiv, astfel incat aceasta sa se poata extinde omogen. Celalalt varf este o sonda de adancime, esential pentru etapele protocolului de utilizare a sistemului. Unghiul manerelor este ergonomic, deosebit de util mai ales in situatii clinice complicate.