Iris View

Iris View este un nou concept de lampa dentara. Nu este doar un dispozitiv care ofera iluminare optima in campul de operare, ci este un instrument capabil sa evidentieze o calitate superioara a imaginii si precizie in cele mai mici detalii in acele ramuri ale stomatologiei unde precizia este esentiala. Endodontia, parodontologia, implantologia, estetica, restaurarea si tratamentele conservative sunt domenii de aplicare ideale pentru Iris View.

Iris View are la baza convingerea potrivit careia calitatea actului medical este strict corelata cu posibilitatea de a percepe cele mai mici detalii zona de operare. Iris View este un produs inovator, deoarece permite marirea si vizualizarea zonei de operare, filmarea, inregistrarea operatiei si setarea functiilor de pe un iPad. Toate acestea sunt posibile fara a fi necesara schimbarea modului de lucru sau perioade lungi de invatare.

Iris View este o lampa dentara cu camera video cu rezolutie Full HD (1920x1080px) cu Autofocus, care permite vizualizarea zonei de operare cu un zoom optic 30x.

Potentialul acestui instrument, aplicat in stomatologie, este semnificativ si consta in vizualizarea unei imagini detaliate a zonei de operare, evidenterea detaliilor dificil de perceput cu ochiul liber, amplificarea capacitatilor vizuale ale profesionistului si ameliorarea tensiunii oculare, ceea ce determina progrese importante in metodele de lucru.

Datorita optiunii de control al luminii prin aplicatia My Light, imaginile inregistrate pot fi gestionate in functie de nevoile activitatii specifice. Pozitia centrala a obiectivului si alinierea axei iluminate cu axa optica garanteaza calitatea optima a filmarii.

Evolutia practicii stomatologice, din ce in ce mai digitalizata, creeaza necesitatea unui schimb de informatii si documente multimedia pentru a fi catalogate si conservate. Iris View ofera posibilitatea de a inregistra si a transmite HD operatii. Mai mult, semnalul video permite conectarea la o gama larga de dispozitive.

Posibilitatea inregistrarii si vizualizarii operatiilor este deosebit de utila pentru diverse contexte stiintifice, cum ar fi conferinte, convetii si prelegeri universitare.

Utilizarea unei camere video faciliteaza si imbunatateste comunicarea atat cu pacientul, cat si cu personalul specializat. In faza de diagnostic, afectiunile pot fi afisate intr-o maniera clara pe monitor, ceea ce asigura intelegerea imediata a problemei.

Iris View permite reglarea intensitatii luminozitatii de la 8000 la 35000 lux, reglarea temperaturii culorii intre 4200 si 6000 Kelvin si a indicelui de redare a culorilor (CRI), fundamental in tratamentele chirurgicale, deoarece subliniaza contrastul dintre tesuturile moi si cele dure.

In timpul operatiei, personalul specializat poate urmari evolutia in timp real, iar la sfarsit pot fi evaluate rezultatele lucrarilor efectuate.

Aceste setari pot fi selectate dintr-o tastatura care are 3 programe prestabilite:

 

  1. modul anti-polimerizare: 3000 K, reduce la minimum emisiile albastre;
  2. tratament chirurgical: 4500 K, optimizează contrastul culorilor pe tesuturile moi, distingand mai bine nuantele gingiilor, sangelui si parodontiului;
  3. captarea culorii: 5500 K, creeaza o combinatie de LED-uri reci si calde, care maximizeaza indicele de reducere a culorilor, facilitand alegerea dentistului in timpul operatiilor de subtituire a dintilor.

Iris View poate fi gestionat prin aplicatia de pe iPad, aplicatie care poate fi descarcata din App Store) pentru o gestionare completa prin Wi-Fi a tuturor caracteristicilor lampii.

My Light gestionează parametrii de luminozitate ai lampii, variaza intensitatea luminozitatii si temperatura culorilor prin simpla miscare a cursoarelor. Polimerizarea, chirurgia si potrivirea culorilor se obtin pe baza setarilor aferente celor trei programe prestabilite, in timp ce camera video este reglata folosind cursorul de zoom si butoanele freeze, inversare si rabatare.

Iris View sporeste confortul in activitatile de zi cu zi. Utilizarea monitorului va permite sa lucrati relaxat, deoarece zona de operare poate fi observata intr-o maniera ce nu obliga stomatologul să mentina o postura incorecta, in pozitie aplecat asupra pacientului, ci poate opera in pozitie verticala, reducand astfel stresul pe coloana vertebrala si, in consecinta, scade riscul de afectiuni cervicale, probleme lombare si boli ortopedice cauzate de posturi incorecte, asumate în timpul tratamentelor.

3 PROGRAME PRESETATE + 1 PROGRAM PERSONALIZAT

1. TRATAMENTUL chirurgical

 

Optimizeaza contrastul culorilor pe tesuturile moi

2. CAPTURA CULORII

 

5500 K

Reproduce lumina naturala a soarelui

3. MOD DE ANTIPOLIMERIZARE

 

Reduce viteza de intarire a compusului

4. PERSONALIZAT

 

Seteaza-ti proprii parametri: intensitate luminii, culoare, temperatura, zoom