F22 ALIGNER

CERCETARE STIINTIFICA SI EXPERIENTA CLINICA

 

F22 Aligner este rezultatul a 22 de ani de experienta clinica si a 14 ani de cercetare a facultatii de ortodontie din cadrul Universitatii din Ferrara, iar astazi este un produs la dispozitia tuturor profesionistilor din domeniu. De-a lungul anilor, sute de pacienti au fost tratati cu aliniatori invizibili la clinica ortodontica aflata sub tutela facultatii de ortodontie, iar acest lucru a permis cercetatorilor de la Universitatea din Ferrara sa analizeze toate aspectele si, prin urmare, sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste forma arcadei ideale, estetica, planul de tratament si materialele utilizate.

 

Sistemul F22 Aligner este alcatuit dintr-o serie de dispozitive ortodontice subtiri, detasabile (aliniatori sau gutiere), realizate pe masura, folosind un material plastic transparent (EvoFlex); ele permit miscarea treptata si progresiva a dintilor pacientului din pozitția lor initiala in pozitia optima, realizand o ocluzie estetica placuta si functionala.

UNDE SE PRODUCE F22 ALIGNER

 

In Italia, la sediul din Padova, compania Sweden&Martina a centralizat productia dispozitivelor medicale, pentru un control direct al intregului lant de productie.
Centrul modern F22, adiacent la centrul de scanare, este gazduit in departamentele de productie renovate ce beneficiaza de tehnologie moderna, fluxul digital asigurand flexibilitatea si viteza de interventie pentru a adapta personalul si tehnologiile la evolutia departamentului de cercetare si dezvoltare.

 

Programarea F22 Aligner difera substantial de cea a celorlalte aliniatoare disponibile pe piata.
Echipa de ortodontisti ai facultatii de ortodontie, condusa de profesorul Giuseppe Siciliani, analizeaza fiecare caz in parte, planificand intregul tratament si asistandu-l pe medic pana la sfarsitul tratamentului.

 

Protocolul clinic special pentru miscarea dintilor ghideaza realizarea fiecarui set-up pentru a evita miscarile dentare imprevizibile si pentru a reduce durata tratamentului. Controlul riguros al preciziei tuturor fazelor de realizare este singura modalitate de a livra un produs de cea mai inalta calitate.

 

Daca nu sunteti specialist in ortodontie, puteti aprofunda cunoasterea sistematica a F22 Aligner prin cunoasterea experientei celor care l-au conceput, putand beneficia de consilierea gratuita a unui tutore al Scolii de Ortodontie a Universitatii din Ferrara pe toata durata tratamentului.

PROPRIETATILE F22 ALIGNER

 

Absenta defectelor structurale permite ca lumina sa treaca cu 20% mai mult in comparatie cu cu alte aliniatoare din PET-G, obtinandu-se un efect si mai natural.

 

STABILITATEA CROMATICA
Studiile efectuate de catre profesorul Sicilliani si echipa sa cu un colorant alimentar la 37° timp de 14 zile, arata ca, in conditii extreme, F22 Aligner nu retine placa si pigmenti, mentinandu-si nivelul initial de transparenta; in plus, suprafata perfect neteda si proprietatile materialului asigura simplitatea igienei, limitand retinerea pigmentilor.

 

FIXARE OPTIMA
Aliniatoarele F22 se adapteaza intr-o maniera extrem de precisa morfologiei dintilor; spatiul dintre aliniere si dinti este mai mic de 40 microni; datorita contactului direct, controlul miscarilor dentare este mai precis si rezultatele sunt mai previzibile.

 

FORTE USOARE SI CONSTANTE
Datorita elasticitatii materialului, cu 20% mai mare decat cea a materialelor utilizate pana in prezent pentru crearea celorlalte aliniatoare de pe piata, F22 Aligner transmite forte usoare si constante, ceea ce face posibile miscarilele mai ample pentru tratamente mai rapide si mai confortabile.

 

MARGINI ROTUNJITE
Marginile F22 Aligner sunt redefinite manual printr-o tehnică noua, dezvoltata de Scoala de Ortodontie a Universitatii din Ferrara, care garanteaza margini rotunjite, fara asperitati, ceea ce sporeste confortul pentru pacient.

 

RETENTIA PERFECTA
Avand la baza studiile lui Cowley D.P., Mah J., O’Toole B. despre efectul designului marginii gingivale asupra retentiei aliniatoarelor termoformate (J Clin Orthod 2012 noiembrie), replicat in Ferrara pentru F22, s-a constatat ca valorile majore de retentie se obtin cand aliniatorul este taiat in mod regulat si direct pană la varful marginilor gingivale.

 

Rezultatul este o gutiera mai eficienta si mai confortabila pentru pacient.

 

Sistemul F22 Aligner este indicat pentru alinierea dintilor in tratamentul ortodontic al malocluziilor.
Dupa montarea aliniatorului F22 Aligner, pacientului i se asigura monitorizarea continua si personalizarea tratamentului pe baza dinamicii si a modificarilor identificate pe durata tratamentului. Aceasta procedura permite atingerea rezultatelor dorite intr-un timp mai scurt.

 

Cu F22 Aligner, este posibil sa tratati majoritatea pacientilor adulti sau in crestere cu diferite afectiuni:

  • aglomerare;
  • diastema;
  • discrepante ale indicelui Bolton care necesita restaurari protetice sau stripping pentru o corectie completa;
  • gingii neregulate ale pacientilori cu dinti neuniformi;
  • muscaturi deschise sau muscături adanci usoare sau moderate.

Medicul are responsabilitatea de a pune diagnosticul corect, de a monitoriza tratamentul si de a verifica daca mastile adera perfect la dinti in fiecare faza a tratamentului.

 

F22 Aligner poate fi folosit pentru a trata o arcada completa (una sau doua arcade) sau pentru a trata numai dintii din fata, de la canin la canin (una sau doua arcade). In acest caz, nu pot fi acceptate cazuri de extractie, de ocluzie a sectoarelor posterioare sau de variatii semnificative ale liniei mediane;

 

  • F22 Aligner este potrivit pentru pacientii cu molari secundari cu eruptie permanenta;
  • Nu este posibil sa se vindece rotatiile severe cu un aliniator;
  • Poate fi necesara utilizarea echipamentelor auxiliare si a echipamentelor suplimentare care sa fie asociate cu alinierele: butoane, benzi elastice, atasamente, divotor sau alte dispozitive simple.

 

Fiecare caz va fi analizat de un tutore cu care se va discuta fezabilitatea tratamentului si posibilele optiuni terapeutice.

SCANNERUL 3D

 

In urma unor criterii biomecanice precise, se efectueaza un tratament virtual.

Datorita set-up-ului digital disponibil, veti putea vizualiza si analiza fiecare etapa de tratament, pe care o puteti apoi impartasi pacientului pentru a ilustra mai usor planul aprobat pentru comparatia in direct cu un tutore dedicat.

FAZELE TRATAMENTULUI CU F22 ALIGNER

 

1. ACCESUL LA ZONA REZERVATA
Inregistrati-va accesand zona rezervata pe site-ul www.f22aligner.com; efectuati prescrierea cazului, apoi introduceti radiografiile si fotografiile pacientului.

 

2. TRIMITEREA RADIOGRAFIILOR
Odata ce a fost introdus cazul, sistemul va cere sa introduceti scanarea digitala intra-orala a pacientului (daca este disponibila) sau sa trimiteti amprentele digitale si sa realizati inregistrarea ocluziilor.
Sistemul F22 Aligner este compatibil cu toate scanerele intraorale deschise.

 

3. MODELUL 3D
Cu ajutorul unui scaner, amprentele digitale vor fi scanate pentru a crea un model tridimensional cu precizie foarte mare al dintilor pacientului.

 

4. CONFIRMAREA RECEPTARII CAZULUI
In termen de cateva zile, primirea cazului va fi confirmata printr-un mesaj la adresa de e-mail indicata la inregistrarea si introducerea cazului.

 

5. DACA DATELE TRIMISE NU SUNT COMPLETE
Daca datele trimise nu sunt complete sau cazul nu este adecvat, procesul va fi suspendat temporar in timp ce vi se va indica un timp de asteptare necesar pentru a fi recontactat de catre Serviciul Clienti.

 

6. TRATAMENTUL VIRTUAL
Cazul este atribuit tutorelui (expert ortodont al Scolii de ortodontie a Universitatii din Ferrara), care va pune la dispozitie tratamentul virtual in zona rezervata. Acest lucru vă va permite sa vizualizati un fisier computerizat cu detaliile fiecarei faze a tratamentului.

 

7. APROBAREA SET-UP-ULUI VIRTUAL
La cateva zile după trimiterea cazului, planul de tratament al pacientului va fi disponibil pentru evaluarea dvs.: puteti examina, modifica si apoi aproba setarea virtuala.

 

8. REALIZAREA MODELELOR
Odata ce configurarea virtuala este aprobata, vor fi realizate modelele fiecarei faze a planului de tratament al pacientului.

 

9. PRODUCEREA ALINIATORILOR
Pornind de la modelele prototip, va fi creata o serie de gutiere transparente pentru a reproduce miscarile plane.

 

10. TRIMITEREA KITULUI
La cateva zile dupa ce setarea virtuala este aprobata, veti primi setul F22 Aligner pentru pacientul dvs. direct la cabinet.