CSR

TREI MORFOLOGII ALE GATULUI PENTRU DIFERITE NEVOI CLINICE

DOWNLOAD

Sistemul CSR a fost proiectat de Sweden&Martina in colaborare cu Departamentul de Stomatologie al Institutului Stiintific al Universitatii San Raffaele din Milano. Ideea a fost sa dezvoltam un implant care sa va permita gestionarea cu succes  a oricarei situatii clinice, asigurand o stabilitate primara optima pentru orice tip de os si un demers chirurgical simplu, cu putine instrumente.

Corpul cilindric, tratamentul complet ZirTi, dubla interfata conica de conexiune, diversitatea morfologiilor gatului si posibilitatea utilizarii tehnicii One abutment – One time, fac din CSR un implant extrem de versatil.

Implantul de CSR Reduced Neck se caracterizeaza printr-un gat convergent care garanteaza mai mult spatiu la nivelul crestei, favorizand cresterea osoasa. Disponibile in diametre de 4,20 și 5,00 mm, implanturile CSR Reduced Neck au o morfologie cilindrica, cu ingustarea gatului in zona coronara: diametrul de 4,20 mm se ingusteaza pana la 3,80 mm, in timp ce diametrul de 5,00 m se restrange la 4,20 mm. Implanturile CSR Reduced Neck pot fi utilizate atat in sectoarele distale, cat si in zonele frontale ale maxilarului.

Implantul CSR Straight Neck are o morfologie dreapta, care ramane constanta de-a lungul intregului corp al implantului. Proiectata pentru spatii protetice limitate in zonele anterioare si in prezenta crestei subtiri, linia gatului drept CSR a fost realizata in diametre de 3,00, 3,50 si 3,80 mm.

Datorita gatului divergent, implantul CSR Wide Neck ofera posibilitatea exploatarii cuplajului bicortical pentru a obtine o stabilitate primara mare. Disponibila cu diametre de 3,80 si 4,20 mm, linia Wide Neck are partea centrala cilindrica ce se largeste in partea coronara pana la 4,20, respectiv 4,50 mm.

Conexiunea DAT (Double Action Tight) a implanturilor de CSR se caracterizeaza printr-o interfata interna de contact conica, dubla,  implant-bont si filet-bont, care garanteaza o sigilare excelenta care impiedica infiltrarea bacteriilor, evitandu-se infectiile peri-implantare care pot compromite osteointegrarea corecta si supravietuirea implantului.

Implanturile de dimensiuni mici, cu diametrul de 3,00 si 3,50 mm, sunt prevazute cu o conexiune DAT-N, adica conexiunea DAT in versiunea ingusta, care exploateaza aceleasi avantaje ca interfata dubla conica, mentinand o grosime de siguranta care evita orice risc de desurubare si deconectare.

Kitul chirurgical CSR a fost conceput pentru a oferi usurinta in utilizare si intuitivitate in succesiunea instrumentelor. Secventele chirurgicale sunt identificate cu codul de culoare de referinta al diametrului implantului.

Suprafata ZirTi 

Numeroasele studii efectuate pe suprafete, realizate de Sweden&Martina au dus la dezvoltarea suprafetei ZirTi,  suprafata de ultima generatie obtinuta cu tehnici de sablare cu oxid de zirconiu si gravare acida cu acizi minerali.
Pe langa cresterea suprafetei de contact os-implant, s-a demonstrat ca suprafata ZirTi favorizeaza proliferarea si diferentierea celulelor in timpul proceselor de neo-osteogeneza si stimuleaza angiogeneza la distanta.