B.O.P.T

Tehnica B.O.P.T

Tehnica B.O.P.T.  consta in pregatirea verticala a dintelui natural pentru a permite adaptarea mucoasei la profilele protetice determinate de coroane.
Protocolul protetic este cunoscut sub numele de B.O.P.T. (Biologically Oriented Preparation Technique), indicand faptul ca tesuturile in sine se adapteaza in mod natural la pregatirea si restaurarea dentara.
Tehnica, documentata de lunga experienta clinica a doctorului Ignazio Loi, are la baza garantia stabilitatii pe termen mediu si lung a tesuturilor.

Frezele cu diamant permit efectuarea tuturor etapelor clinice pentru pregatirea postului natural, de la separarea meziodistala a elementului dentar, de la dintii adiacenti, pana la pregatirea tuturor planurilor, conform tehnicii B.O.P.T.

Selectia include 17  fraze diamantate, de forme si granulatii diferite, a caror morfologie permite operarea in asa fel încat sa nu se creeze trepte care sa impiedice adaptarea corecta si naturala a mucoasei.
Kitul de freze este furnizat intr-o carcasa din otel inoxidabil, sterilizabila si autoclavabila, iar instrumentele sunt organizate într-un mod ergonomic si intuitiv.

Este disponibil un tip de instrumente rotative care permite medicilor stomatologi sa efectueze toate etapele de finisare si adaptare a stalpilor temporari de rasinasi a restaurarilor verticale. Aceasta faza este foarte importanta pentru succesul tehnicii B.O.P.T. deoarece permite definirea cu mare precizie a spatiilor inter-proximale care vor fi ocupate de tesuturile moi. In kit sunt disponibile si instrumente pentru lustruirea portiunii gingivale, pentru o gestionare optima a sectiunii intrasulculare.