FAQ

Informații utile pentru dumneavoastră

Că pacient, este important să alegeți în cunoștință de cauza ce este mai important pentru dumneavoastră.

Ce este un implant dentar?

Implantul reprezintă o alternativă artificială pentru rădăcina naturală a dintelui. Este vorba despre un șurub de titan pur, cu un nivel ridicat de biocompatibilitate, inserat în os de către medicul dentist. După perioada de osteointegrare a implantului, care durează câteva luni, medicul dentist creează dintele final, servindu-se de ajutorul tehncianului dentar.

Care sunt beneficiile implantului dentar?

Datorită implantului dentar, puteți zâmbi din nou, puteți vorbi fără emoția de a dezvălui o dantură dezagreabilă, iar masticația nu va mai reprezenta o problema. În cazul subtituirii unui singur dinte, se elimina necesitatea de a crea punte, evitându-se în acest mod, afectarea dinților sănătoși. În cazul unei proteze totale, implanturile permit o ancorare puternică și înlăturarea disconfortului cauzat de instabilitatea lucrării.

Care sunt cazurile ce pot fi rezolvate cu implanturi?

Tehnica împlântară este utilizată pentru a găsi o soluție la lipsa dinților individuali, a mai multor dinți vecini, sau pentru reabilitarea unei arcade întregi. Medicul dentist va face propunerea cea mai corectă pentru fiecare caz în parte.

Implantul va fi vizibil?

Nu, noul dinte va oferi confortul dintelui natural, aceeași funcționalitate, iar din punct de vedere estetic, se va armoniza perfect cu dentiția naturală

Care sunt condițiile clinice potrivite pentru o intervenție chirurgicală de implant?

Este necesară o cantitate suficientă de os pentru a se adapta șurubului și a unei stări de sănătate normală.

Care sunt contraindicațiile?

Prezența anumitor boli cronice, probleme sistemice, vasculare, igienă orală deficitară sau obiceiuri proaste. Medicul dentist cunoaște istoricul medical și va poate oferi toate informațiile necesare. Ratele de succes în cazul în care nu sunt complicații sunt, în medie, de 97%.

La ce vârstă poate fi programat o intervenție chirurgicală pentru implant?

Este importantă finalizarea dezvoltării osoase a organismului, adică în jurul vârstei de 18-20 de ani). Chiar și pacienții foarte vârstnici, dar în stare bună de sănătate, pot beneficia în siguranță de facilitățile oferite de implantul dentar.

Pe parcursul procesului de vindecare, pot să zâmbesc liber?

Da, medicul dentist va pregăti o proteză temporară sau va efectua adaptarea protezei existente.

Operația este dureroasă?

Nu, intervenția are loc cu anestezie locală. Mai târziu, pentru câteva zile, veți avea un ușor discomfort care va putea fi înlăturat cu gheață sau analgezice.

Ce termen de valabilitate are un implant dentar?

Experiență clinică arată că un procent ridicat de implanturi au o viață destul de îndelungată. Au fost raportate cazuri de rezistență a implanturilor mai mult de 25 de ani. Durabilitatea implantului depinde de modul în care starea de sănătate a pacientului va varia în timp și condițiile de igienă.

Cât costă o intervenție chirurgicală pentru implant?

Această depinde de complexitatea cazului, numărul de implanturi necesar, de tipul de proteză necesară.

De ce să alegeți implanturile produse de Sweden & Martina?

Tehnologia implanturilor a evoluat în ultimii ani, astfel că e important orice element care asigura integrarea perfectă a implantului, stabilitatea cât mai bună a țesuturilor înconjurătoare, funcționalitatea și o fizionomie cât mai bune.

Pentru a respectă aceste standarde de calitate, producătorii de implanturi premium au introdus câteva argumente științifice care ar trebui urmărite.
În acest sens, implantul Sweden & Martina asigura cerințe de calitate premium și anume:
– puritatea crescută a titanului;
– tratament de suprafață (trei zone) superior;
– design exterior astfel conceput pentru a optimiza osteointegrarea, transmiterea forțelor în mod optim către os și stabilizarea în timp a țesuturilor;
– design interior care influențează stabilitatea bontului protetic și fizionomia viitoarei lucrări;
certificat de garanție internațional;
– o gamă largă de posibilități de protezare în funcție de numărul și localizarea implanturilor.

 

Implanturile sunt produse în acord cu cel mai ridicat sistem de calitate ISO 9001 / EN13485: 2004. Toate produsele Sweden & Martina S.p.A sunt supuse unor audituri ale organismelor notificate responsabile și sunt conforme cu Directiva Europeană 93/42 care reglementează producerea de dispozitive medicale.

Cum de a alege un profesionist de încredere?

Pe piață există numeroase implanturi. A alege un produs Sweden & Martina înseamnă cu siguranță a opta pentru calitatea celu mai vândut produs pe piață italiană, cunoscut fiind faptul că această industrie ocupă unul dintre locurile fruntașe la nivel mondial.

Calitatea italiană a produselor Sweden & Martina este susținută și prin:
– sprijin excelent oferit de rețelei de vânzări pe scară largă;
– numeroase cursuri de perfecționare și formare, predate de către profesioniștii din industrie, care permit medicul dentist să cunoască și să utilizeze produsele Sweden & Martina în cel mai adecvat mod;
– calitatea produselor certificate, utilizarea biocompatibilitatii dovedite de materiile prime, obținute în camere gienizate la cele mai înalte standarde.

 

Sweden & Martina este punctul de referință al pieței dentare în Italia. Este primul producător național și distribuitor al sistemelor de implant dentar și al produselor de consum pentru cabinetul stomatologic.