În perioada 22 decembrie - 8 ianuarie beneficiați de un discount de 20% la toate produsele! Discountul se aplică automat la finalizarea comenzii.

Caută
Închideți această casetă de căutare.

ANALIZA FACTORILOR FUNDAMENTALI ÎN PLANIFICAREA CHIRURGICALĂ A PROTEZELOR POST-EXTRACȚIE CU ÎNCĂRCARE IMEDIATĂ PE IMPLANTURI ÎNCLINATE ȘI NEINCLINATE

Secondo F.
Secondo F.

După o experiență îndelungată ca tehnician dentar, a absolvit Facultatea de Stomatologie la Universitatea din Pavia. Cabinet privat în Collegno (TO), cu o atenție specială pentru protetică și protetică pe implanturi.

În ultimii ani, pe scena implantoprotetică există o utilizare tot mai mare a protezei implantare post-extracție cu încărcare imediată. În acest context se adoptă frecvent metoda implanturilor distale poziționate în poziție înclinată; aceasta este indicată atunci când există atrofie osoasă în sectoarele posterioare cu probleme anatomice consecutive privind poziția de emergență a nervilor alveolari și pneumatizarea sinusului maxilar.

Acest tip de operație este necesar atunci când nu se poate avea în vedere rezolvarea, cu regenerare osoasă, a atrofiilor posterioare inferioare și superioare. Deși poziționarea implanturilor distale înclinate în faza operatorie și a implanturilor mai mediale într-o poziție perpendiculară pe creastă poate părea destul de facilitată de cantitatea și de tipul stabil de os prezent în faza pre-extracțională, apar adesea numeroase probleme legate de condițiile problematice din faza chirurgicală.

Factorii care trebuie respectați pentru încărcarea imediată necesită, de fapt, o stabilitate primară absolută, dar nu exclud acele principii fundamentale pentru cerințele estetice, realizarea protezei provizorii într-un timp scurt, confortul postoperator etc.

Numeroase dificultăți pot fi întâmpinate mai ales atunci când, în faza post-extracție, întâlnim diverse complicații osoase determinate de prelungirea factorilor inflamatori și infecțioși; acestea sunt reprezentate, la nivelul osului alveolar, de lacune și atrofii de diferite tipuri care determină variații în forma celor trei planuri ale spațiului din os în care trebuie să poziționăm implanturile. Această problemă va influența în mod inevitabil stabilitatea, aspectul estetic și necesitatea de a livra o proteză temporară imediată într-un timp scurt.

Această lucrare analizează în ordine cronologică factorii fundamentali ai fazei prechirurgicale, pentru a obține un protocol care să acționeze ca un ghid pentru un rezultat cât mai previzibil și să permită o execuție liniară și facilitată care să asigure reabilitări de lungă durată.

Autorul concluzionează prin indicarea validității protezelor implantare post-extracție cu încărcare imediată atât în ceea ce privește aspectul funcțional și estetic, cât și în ceea ce privește durata îndelungată.
Planificarea și programarea corectă a protezei sunt importante, ținând cont de o analiză corectă în faza de anamneză și planificare preoperatorie.

ANALIZA FACTORILOR FUNDAMENTALI ÎN PLANIFICAREA CHIRURGICALĂ A PROTEZELOR POST-EXTRACȚIE CU ÎNCĂRCARE IMEDIATĂ PE IMPLANTURI ÎNCLINATE ȘI NEINCLINATE
Derulați până sus