Plasma R

DOWNLOAD

VIDEOS

Plasma R este un reactor care permite decontaminarea si activarea structurilor protetice care urmeaza a fi transferate in cabinetul stomatologului inainte de a fi introduse in cavitatea orala. Tehnologia este aceeasi ca aceea folosita pentru decontaminarea implanturilor, dar dimensiunile reactorului au fost studiate in special pentru utilizarea si integrare perfecta cu specificul si facilitatile oferite de tratamentele chirurgicale. Tratamentul cu Plasma R, permite medicului stomatolog sa efectueze tratamentul de decontaminare a suprafetelor atat pentru proteze pe dinti naturali, cat si pentru proteze pe implant, optimizand  legaturile structurilor protetice atat cu tesuturile moi, cat si cu materialele adezive. Mai mult, in cazul specific al protezelor pe implant, indepartarea totala a contaminantilor din portiunea sub-implantara, permite o mai buna conexiune si o rezistenta mai mare la desurubarea protetica.

OPERATIUNE

In diferitele faze ale prelucrarii de laborator, o serie de reziduuri de origine diversa se acumuleaza pe suprafata componentelor protetice; daca nu sunt indepartate corect, aceste reziduuri sunt transferate in zona de conexiune a implantului, impiedicand sigilarea perfecta si creand un posibil punct de acces pentru infiltrarea bacteriilor. In plus, contaminantii care raman pe suprafata coroanei au o influenta negativa asupra aderentei tesuturilor moi si impiedica adesea si aderenta optima a materialelor de finisare. Tratamentul cu plasma, care este declansata in camera speciala de vid a reactorului Plasma R, genereaza un bombardament ionic cu gaz Argon, care detaseaza contaminantii de la suprafata produsului protetic si ii transforma in faza lor gazoasa, care este evacuata in acelasi timp, eliminand orice reziduuri. Acest proces genereaza, de asemenea, o reducere a tensiunii superficiale, care creste umiditatea si pregateste suprafata protezei pentru interactiuni chimice si fizice cu adezivii, optimizand, de asemenea, raportul cu tesuturile moi.

APLICABILITATE

– Curatarea si activarea bonturilor;

– Curatarea elementelor de reabilitare protetica (coroane si punti din portelan din aliaj, fara metale) pentru cresterea eficientei proceselor de cimentare adeziva;

– Curatarea si activarea structurilor protetice pentru a creste aderenta lor la portelan;

– Curatarea fatetelor din portelan (disilicat si zirconiu) pentru a optimiza procesele de cimentare adeziva.