F22 ALIGNER

CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ȘI EXPERIENȚĂ CLINICĂ

 

F22 este rezultatul a 22 de ani de experiență și 14 ani de cercetare a facultății de ortodonție din cadrul Universității din Ferrara, iar astăzi este un produs la dispoziția tuturor profesioniștilor din domeniu. De-a lungul anilor, sute de pacienți au fost tratați cu aliniatori invizibili la clinica ortodontică aflată sub tutela facultății de ortodonție și acest lucru a permis cercetătorilor de la Universitatea din Ferrara să analizeze toate aspectele și, prin urmare, să facă îmbunătățiri în ceea ce privește forma arcadei ideale, estetica, planul de tratament și materialele utilizate.

 

Sistemul F22 este alcătuit dintr-o serie de dispozitive ortodontice subțiri, detașabile (aliniatori sau gutiere), realizate pe măsura, folosind un material plastic transparent; ele permit mișcarea treptată și progresivă a dinților pacientului din poziția lor inițială în poziția optimă, realizând o ocluzie estetică plăcută și funcțională.

UNDE SE PRODUCE F22 ALIGNER

 

În Italia, la sediul din Padova, compania Sweden&Martina a centralizat producția dispozitivelor medicale, pentru un control direct al întregului lanț de producție.
Centrul modern F22, adiacent la centrul de scanare, este găzduit în departamentele de producție renovate ce beneficiaza de tehnologie modernă, fluxul digital asigurand flexibilitatea și viteza de intervenție pentru a adapta personalul și tehnologiile la evoluția departamentului de cercetare și dezvoltare.

 

Programarea F22 diferă substanțial de cea a celorlalte aliniere disponibile pe piață.
Echipa de ortodontiști ai facultatii de ortodonție, condusă de profesorul Giuseppe Siciliani, a studiat analitic fiecare caz, planificând toate mișcările până la al zecelea milimetru și ghidâundu-l pe medic până la sfârșitul tratamentului.

 

Protocolul clinic special pentru mișcarea dinților ghidează realizarea fiecarui set-uppentru a evita mișcările dentare imprevizibile și pentru a reduce durata tratamentului. Controlul riguros al preciziei tuturor fazelor de realizare este singura modalitate de a livra un produs de cea mai înaltă calitate.

 

Dacă nu sunteți specialist în ortodonție, puteți aprofunda cunoașterea sistematică a F22 Aligner prin cunoașterea experienței celor care l-au conceput, putând beneficia de consilierea gratuită a unui tutore al Școlii de Ortodonție a Universității din Ferrara pe toata durata tratamentului.

PROPRIETĂȚILE F22 ALIGNER

 

Absența defectelor structurale permite ca lumina să nu depășească 20% în comparație cu ceea ce se întâmplă cu alte aliniatoare din PET-G, obținându-se un efect și mai natural.

 

STABILITATEA CROMATICĂ
Studiile efectuate de către profesorul Sicilliani și echipa sa cu un colorant alimentar la 37° timp de 14 zile, arată că, în condiții extreme, F22 nu reține placa și pigmenți, menținându-si nivelul inițial de transparență; în plus, suprafața perfect netedă și proprietățile materialului asigura simplitatea igienei, limitând reținerea pigmenților.

 

FIXARE OPTIMĂ
Aliniatoarele F22 se adaptează într-o manieră extrem de precisă morfologiei dinților; spațiul dintre aliniere și dinți este mai mic de 40 microni; datorită contactului direct, controlul mișcărilor dentare este mai precis și rezultatele sunt mai previzibile.

 

FORȚE USOARE ȘI CONSTANTE
Datorită elasticității materialului, cu 20% mai mare decât cea a materialelor utilizate până în prezent pentru a crearea celorlalte aliniatoare de pe piata, F22 transmite forțe usoare și constante, ceea ce face posibile mișcările mai ample pentru tratamente mai rapide și mai confortabile.

 

MARGINI ROTUNJITE
Marginile F22 sunt redefinite manual printr-o tehnică nouă, dezvoltată de Școala de Ortodonție a Universitatii din Ferrara, care garantează margini rotunjite, fără asperități, ceea ce sporește confortul pentru pacient.

 

RETENȚIA PERFECTĂ
Având la baza studiile lui Cowley D.P., Mah J., O’Toole B. despre efectul designului marginii gingivale asupra retenției aliniatoarelor termoformate (J Clin Orthod 2012 noiembrie), replicat în Ferrara pentru F22, s-a constatat că valorile majore de retenție se obțin când aliniatorul este tăiat în mod regulat și direct până la vârful marginilor gingivale.

 

Rezultatul este o gutiera mai eficientă și mai confortabilă pentru pacient.

 

Sistemul F22 Aligner este indicat pentru alinierea dintilor in tratamentul ortodontic al malocluziilor.
După montarea dispozitivului de aliniere F22 Aligner, pacientului i se asigură monitorizarea continuă și personalizarea tratamentului pe baza dinamicii si a îmbunătățirilor identificate pe durata tratamentului. Această procedură permite atingerea rezultate dorite într-un timp mai scurt.

 

Cu F22, este posibil să tratați majoritatea pacienților adulți sau in crestere cu diferite afectiuni:

  • aglomerare;
  • diastema;
  • discrepanțe ale indicelui Bolton care necesită restaurări protetice sau stripping pentru o corecție completă;
  • gingii neregulate ale pacienții cu dinți neuniformi;
  • mușcături deschise sau mușcături adânci ușoare sau moderate.

Cu toate acestea, medicul are responsabilitatea de a pune diagnosticul corect, de a monitoriza tratamentul și de a verifica dacă măștile aderă perfect la dinți în fiecare fază a tratamentului.

 

F22 poate fi folosit pentru a trata o arcadă completă (una sau două arcade) sau pentru a trata numai dinții din față, de la canin la canin (una sau două arcade). În acest caz, nu pot fi acceptate cazuri de extracție, de ocluzie a sectoarelor posterioare sau de variații semnificative ale liniei mediane;

 

  • F22 Aligner este potrivit pentru pacienții cu molari secundari cu erupție permanentă;
  • Nu este posibil să se vindece rotațiile severe cu un aliniator;
  • Poate fi necesară utlizarea echipamentelor auxiliare și a echipamentelor suplimentare care să fie asociate cu alinierele: butoane, benzi elastice, atașamente, divotor sau alte dispozitive simple.

 

Fiecare caz va fi analizat de un tutore cu care se va discuta fezabilitatea tratamentului și posibilele opțiuni terapeutice.

SCANNERUL 3D

 

În urma unor criterii biomecanice precise, se efectuează un tratament virtual.

Datorită set-up-ului digital disponibil, veți putea vizualiza și analiza fiecare etapă de tratament, pe care o puteți apoi împărtăși pacientului pentru a ilustra mai ușor planul aprobat pentru comparația în direct cu un tutore dedicat.

FAZELE TRATAMENTULUI CU F22 ALIGNER

 

1. ACCESUL LA ZONA REZERVATA
Înregistrați și accesați zona rezervată pe site-ul www.f22aligner.com; efectuați prescrierea cazului, apoi introduceți radiografiile și fotografiile pacientului.

 

2. TRIMITEREA RADIOGRAFIILOR
Odată ce a fost introdus cazul, sistemul va cere să introduceți scanarea digitală intra-orala a pacientului (dacă este disponibilă) sau să trimiteți amprentele digitale și sa realizati înregistrarea ocluziilor.
Sistemul F22 este compatibil cu toate scanerele intraorale deschise.

 

3. MODELUL 3D
Cu ajutorul unui scaner, amprentele digitale vor fi scanate pentru a crea un model tridimensional cu precizie foarte mare al dinților pacientului.

 

4. CONFIRMAREA RECEPTARII CAZULUI
În termen de câteva zile, primirea cazului va fi confirmată printr-un mesaj la adresa de e-mail indicată la înregistrarea și introducerea cazului.

 

5. DACĂ DATELE TRIMISE NU SUNT COMPLETE
Dacă datele trimise nu sunt complete sau cazul nu este adecvat, procesul va fi suspendat temporar în timp ce vi se va indica un timp de asteptarea pentru a fi contactat de catre Serviciul Clienți.

 

6. TRATAMENTUL VIRTUAL
Cazul este atribuit tutorelui (expert ortodont al Scolii de ortodonție a Universității din Ferrara), care va pune la dispoziție tratamentul virtual în zona rezervată. Acest lucru vă va permite să vizualizați un fișier computerizat cu detaliile fiecărei faze a tratamentului.

 

7. APROBAREA SET-UP-ULUI VIRTUAL
La câteva zile după trimiterea cazului, tratamentul pacientului va fi disponibil pentru evaluarea dvs.: puteți examina, modifica și apoi aproba setarea virtuală.

 

8. REALIZAREA MODELELOR
Odată ce configurarea virtuală este aprobată, vor fi realizate modelele fiecărei faze a planului de tratament al pacientului.

 

9. PRODUCEREA ALINIATORILOR
Pornind de la modelele prototip, vor fi create o serie de măști (gutiere) transparente pentru a reproduce mișcările plane.

 

10. TRIMITEREA KITULUI
La câteva zile după ce setarea virtuală este aprobată, veți primi setul F22 Aligner pentru pacientul dvs. în cabinet.